Victoria Vine - Team og Historie

 

Virksomhedens baggrund

Victoria Vine blev stiftet i 1986 af Vibeke Frederiksen. Med fokus på vine som endnu ikke var kendte i Danmark, og elegance og karakter som pejlemærke, importerede Victoria Vine for allerførste gang 400 flasker fra Uzège d. 14. september 1986. Kort tid efter fulgte flere producenter fra Beaujolais top Cru’er, derefter Loire (Chinon). 

Bourgogne fulgte med, kort tid efter, og blev for alvor det område hvor Victoria Vine gjorde sig gældende. Allerede i 2000 var virksomheden berømmet for et fantastisk og bredt udvalg af Bourgognevine. Disse blev, sammen med resten af sortimentet, forhandlet på de bedste restauranter i Danmark. På et tidspunkt leverede Victoria Vine til alle michelin-stjernede restauranter i landet. Udover at være frontløber på franske vine, var Vibeke også en af de første kvinder som prægede den danske vinbranche.

Victoria Vine har fra starten været frontløber på franske vine, dette baseret på egen smag og uden at følge trends og ratings. Som en journalist skrev; “En sikker smag, en tro på sig selv, en søgen efter ikke blot kvalitet men også karakter, er en af de hemmeligheder bag den stille men sikre succes der har præget denne fynske virksomhed”.

Firmaets navn er opkaldt efter en Amerikansk kunstner i Amsterdam, Victor, som Vibeke kendte personligt. Efter hans død, besluttede Vibeke at ære hans minde. Dog ønskede Vibeke et firmanavn med en feminin klang, hvorfor det endte med Victoria Vine.


Ejerskifte og videreudvikling af Victoria Vine

I efteråret 2017, overtog en ny ejerkreds virksomheden, dog skulle forretningen drives videre i samme ånd. Det ”nye” Victoria Vine er et ungt team bestående af to barndomsvenner, der greb chancen for at videreudvikle en spændende virksomhed. Virksomheden blev også flyttet til København.

”Vi har med Victoria Vine overtaget nogle helt sublime producenter og fantastiske vine fra øverste hylde. Derudover har vi rigtig gode relationer i Italien, hvorfra vi vil importere store vine, som helt sikkert vil falde i god smag hos de kvalitetsbevidste vinelskere”.

 

Teamet

 Nihad Bihorac

Nihad Bihorac - Adm. Direktør og medejer
nihad@victoriavine.dk / 93 60 70 01
Nihad er cand.merc. i strategisk forretningsudvikling. Han har bl.a. studeret i Milano, hvor kærligheden til vin for alvor blomstrede. Efter 7 års erhvervserfaring som ledelseskonsulent, er det i dag Nihad der styrer forretningen.

 

Frederik

Frederik Falk Andersen - Salgsansvarlig for Erhverv og Detail og medejer
frederik@victoriavine.dk / 30 29 31 81
Frederik har en forretningsbaggrund med salg indenfor teknologi- og tøjbranchen. Derefter skiftede han til vinbranchen, hvor han har mere end 10 års erfaring med salgsarbejde, primært for erhverv og detail segmentet.

 

Daniel Fink - Salgsansvarlig, HoReCa
daniel@victoriavine.dk / 31 32 36 88
Daniel har en baggrund som sommelier. Derudover har Daniel opnået +10 års erfaring med salgsarbejde indenfor HoReCa segmentet, hvor han har haft betydelige roller for nogle af de største vinimportvirksomheder.

 

Peter 

Peter Brøndberg - Drifts- og logistikansvarlig og medejer
peter@victoriavine.dk / 23 46 36 28
Peter er uddannet speditør i shippingbranchen og har i mange år arbejdet hos et af Danmarks største rederier, samt ledende driftsroller for kendte startups. Peter har ansvaret for den generelle drift og logistik i virksomheden.